Procesul de productie incepe cu debitarea materialului. PRODIMA achizitioneaza materialul sub forma de tabla, bare, tevi si profile, avand solutia optima de debitare pentru o gama larga de grosimi si dimensiuni ale materiei existente pe piata.

Debitarea barelor se face cu masini industriale cu banda, automate sau semiautomate, capabile sa taie bare de metal cu grosimi de 350mm. Debitarea materiei sub forma de tabla este executata cu masini de debitat pe baza de oxigaz, plasma sau laser.

Aceste masini functioneaza asistate de calculator, fiind dotate cu programe speciale cu ajutorul carora se reduce la minim pierderea de material, reproducand pefect forme dupa documentele digitale ale proiectantilor, eliminand astfel necesitatea interpretarilor de planse adiacente, ceea ce ar creste considerabil timpul de executie.

Aceste aparate pot debita dimensiuni foarte mari de material – 2500x12000mm – la o grosime de pana la 300mm (oxigaz/plasma), respectiv 3000X1500mm la grosime de pana la 20 mm (laser).